Terug naar nieuwsoverzicht

 • Van Zelst Aandrijftechniek - revisie elektromotor koelvriesinstallatie koelcel

  Ononderbroken productieproces dankzij tijdige revisie koelmotor

  Voor bedrijven in de voedselverwerkende industrie is het een voorwaarde om op élk moment te voldoen aan strenge voorschriften. Onlangs heeft Van Zelst Aandrijftechniek laten zien hoe zorgvuldig getimed onderhoud is. Het doel is het bieden van continuïteit in het bedrijfsproces van onze klanten. Dankzij een geplande revisie van de koelmotor van een vriesdrooginstallatie, hebben we gezorgd voor een ongehinderde productieplanning.

  Betrouwbaarheid vriesdrooginstallatie

  De betrouwbaarheid van een goed werkende vriesdrooginstallatie is ontzettend belangrijk. Als een koelunit uitvalt, betekent dat namelijk een grote strop voor deze producent. Deze 450kW elektromotor kennen we vanbinnen en vanbuiten. Tijdens elk periodiek onderhoud aan deze motor, verricht onze monteur nauwkeurige metingen. Aan de hand daarvan worden de afstellingen nauwkeurig aangepast. Zo voorkomen we slijtage en kunnen we toekomstige problemen beter zien aankomen.

  Levensloop van de elektromotor

  De meetgegevens slaan we op in een rapport, waardoor we op elk gewenst moment inzicht hebben in de levensloop van de elektromotor. Toen ingrijpen nodig bleek, hebben we in overleg met de klant gekozen voor revisie in plaats van een vervangende motor. Het betreft namelijk een afwijkende bouwgrootte van 315. Vanwege het specifieke formaat en type had revisie de voorkeur boven vervanging.

  Revisie

  De revisie diende plaats te vinden op een dag dat de omgevingstemperatuur laag genoeg was om de producten in de koelcel veilig te houden. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de regelgeving rondom voedselwaren. Het was op een zaterdag dat alle condities gunstig waren. Na het buitengebruikstellen en demontage van de motor, hebben we deze in onze werkplaats grondig gereinigd. Aansluitend hebben we deze in een dag en een nacht gereviseerd. Inclusief het balanceren van de rotor met koppeling en het aanbrengen van een nieuwe laklaag op de behuizing. Na terugplaatsing en diverse tests was de koelinstallatie zaterdagavond weer volledig operationeel.

  Tevreden klant

  De klant was zeer tevreden met het resultaat. Van Zelst Aandrijftechniek laat met dit voorbeeld zien dat goed onderhoud niet alleen technische kennis vereist, maar ook een goed begrip van de behoeften van de opdrachtgever. Met gespecialiseerde kennis van elektromotoren en een klantgerichte aanpak zorgt Van Zelst Aandrijftechniek voor continuïteit en betrouwbaarheid in productieprocessen.

  Wil je hier meer over weten? Bel eens naar Van Zelst Aandrijftechniek: +31(0)416-273408.
  Voor onze overige contactgegevens klik je hier …>

  Deel dit bericht:

Interessant voor u:

Vacature: Chauffeur bij Van Zelst Aandrijftechniek

Vacature: Chauffeur bij Van Zelst Aandrijftechniek

Als Chauffeur bij Van Zelst Aandrijftechniek kom je overal. Je verzorgt de levering van elektromotor... Lees meer >

Ontdek Mechatronica bij Van Zelst Aandrijftechniek

Ontdek Mechatronica bij Van Zelst Aandrijftechniek

Bij Van Zelst Elektromotoren duik je in de fascinerende wereld van elektromotoren, elektronica en me... Lees meer >

Cindy Klijn: “Controle willen houden ligt in mijn aard”

Cindy Klijn: “Controle willen houden ligt in mijn aard”

Cindy Klijn is de financieel-administratieve kracht van Van Zelst Elektromotoren. Zij is sinds 2018 ... Lees meer >

Adresgegevens

Van Zelst Elektromotoren BV
Raadhuisstraat 14
5161 BH Sprang-Capelle

tel: +31(0)416-273408 (ook 24-uurs service)
e-mail: info@vanzelst.nl