Terug naar nieuwsoverzicht

 • Van_Zelst_Elektromotoren_balanceren

  Balanceerbank: balanceren voorkomt onnodige slijtage

  Van Zelst Elektromotoren is sinds kort uitgebreid met een eigen balanceerbank van het merk Schenck. Hiermee kunnen we voortaan in eigen huis balanceerwerkzaamheden uitvoeren. Balanceren voorkomt onnodige slijtage aan draaiende delen. Dat is niet alleen goed nieuws voor onze eigen service- en reparatieafdeling. Van Zelst Elektromotoren biedt deze balanceerservice namelijk ook aan ten behoeve van collega-reparatiebedrijven en onderhoudsdiensten van (productie)bedrijven. Dus als het betrouwbaar en efficiënt functioneren van elektromotoren een belangrijk onderdeel is in uw bedrijfsproces, kunt u gerust contact met ons opnemen.

  Balanceren is een vorm van preventie

   

  Balanceren is een vorm van preventie. Aan de hand van trillingsmetingen kunnen we de de onbalans van de roterende delen vaststellen. Door deze onbalans weg te nemen, voorkomen we onnodige slijtage aan lagers, lagerpassingen en aspassingen. Denk onder andere aan het balanceren van rotoren van gereviseerde elektromotoren. Maar ook van herwikkelde ankers van dc-motoren en generatoren, vijzels en de waaiers van ventilatoren en pompen. Balanceren kan natuurlijk ook worden opgenomen als onderdeel van onze service tijdens regulier onderhoud. De maximale lengtecapaciteit is 4 meter. Onze balanceerbank is volledig gekalibreerd. De resultaten van onze werkzaamheden worden vastgelegd in een balanceerrapport.

  Kenmerken balanceerbank

   

  • Merk balanceerbank: Schenck
  • Maximale lengte tussen de lagerpunten: 4 meter
  • Maximale diameter: 1,5 meter
  • Maximaal gewicht: 1.500 kg

  Van Zelst Elektromotoren

  Van Zelst Elektromotoren is de specialist voor nieuwe elektromotoren, gebruikte elektromotoren en reparaties. Deze Schenck balanceerbank is een aanvulling op onze dienstverlening. Bent u een collega-reparatiebedrijf of bent u verantwoordelijk voor het technisch onderhoud van machines? Informeer dan zéker eens naar de mogelijkheden. Bel of mail ons: (+31) 416 273 408 / info@vanzelst.nl. Of kijk op onze contactpagina voor meer informatie over Van Zelst Elektromotoren.

   

   

Interessant voor u:

Vacature: Monteur Elektromotoren (ook leerlingen!)

Vacature: Monteur Elektromotoren (ook leerlingen!)

Word monteur elektromotoren bij Van Zelst Elektromotoren BV! Wij zoeken per direct meerdere elekt... Lees meer >

Met pensioen: 'onze' Leo Timmermans

Met pensioen: ‘onze’ Leo Timmermans

De meeste klanten kennen onze chauffeur Leo Timmermans. Wij noemen hem 'onze' Leo, want bijna 25 jaa... Lees meer >

In memoriam Albert van Zelst

In memoriam Albert van Zelst

Hartelijk dank voor de vele troostvolle reacties na het overlijden van Albert van Zelst, grondlegger... Lees meer >

Adresgegevens

Van Zelst Elektromotoren BV
Raadhuisstraat 14
5161 BH Sprang-Capelle

tel: +31(0)416-273408 (ook 24-uurs service)
e-mail: info@vanzelst.nl