De juiste balans voorkomt onnodige slijtage aan draaiende delen. Daarom beschikt Van Zelst Elektromotoren over een eigen balanceerbank. Door trillingsmetingen sporen we onbalans op en voorkomen we uitval en schade op langere termijn. Balanceren is onderdeel van onze reparatie- en servicewerkzaamheden. Deze dienst bieden wij bovendien ook aan aan collega-reparatiebedrijven.

Draaiende delen

Als draaiende delen in onbalans zijn, ontstaan trillingen in de aandrijving. Deze functioneert dan niet meer optimaal. Het gevolg van onbalans op langere termijn is bovendien dat lagers, lagerpassingen en aspassingen sneller slijten dan nodig is. Door de balans te meten en te corrigeren voorkomen we dit. De roterende delen die we kunnen testen op onze balanceerbank zijn bijvoorbeeld rotoren, ankers, vijzels en waaiers van ventilatoren en pompen.

Wanneer balanceren?

Wat is het juiste moment om een elektromotor door Van Zelst Elektromotoren te laten balanceren? Voor u als opdrachtgever is het het meest efficiënt, als de elektromotor tóch al in onze werkplaats aanwezig is. Bijvoorbeeld voor service, onderhoud, reparatie of herwikkeling. We maken het balanceren dan tot onderdeel van onze checklist. U ontvangt ter bevestiging een overzichtelijk balanceerrapport bij oplevering van de elektromotor.

Service voor collega-reparatiebedrijven

Het balanceren bieden we ook aan als service voor collega-reparatiebedrijven. Niet elke specialist in elektromotoren beschikt immers over een eigen balanceerbank. U kunt balanceren aanbieden als extra dienstverlening aan uw klanten. Van Zelst Elektromotoren voert zijn werkzaamheden zorgvuldig en met vakkennis uit. Dus ook op het gebied van balanceren kunt u vertrouwen op onze professionele dienstverlening.

Technische bijzonderheden

  • Merk balanceerbank: Schenck
  • Maximale lengte tussen de lagerpunten: 4 meter
  • Maximale diameter: 1,5 meter
  • Maximaal gewicht: 1.500 kg

Meer informatie

Voor meer informatie over onze dienstverlening bent u van harte welkom bij Van Zelst Elektromotoren. Bel of mail ons: (+31) 416 273 408 / info@vanzelst.nl. Of kijk op onze contactpagina.

 

Interessant voor u:

Nieuw ERP-systeem in gebruik genomen

Nieuw ERP-systeem in gebruik genomen

De recente eindejaarsperiode hebben we gebruikt voor het implementeren van een nieuw ERP-systeem.... Lees meer >

Aandrijving attractie familiepark gerepareerd

Aandrijving attractie familiepark gerepareerd

Bij Van Zelst Elektromotoren krijgen we zeer uiteenlopende aanvragen binnen. Van levering tot repara... Lees meer >

Van Zelst en duurzaamheid

Van Zelst en duurzaamheid

Elektromotoren spelen een steeds grotere rol bij verduurzaming. Niet alleen onze producten worden st... Lees meer >

Adresgegevens

Van Zelst Elektromotoren BV
Raadhuisstraat 14
5161 BH Sprang-Capelle

tel: +31(0)416-273408 (ook 24-uurs service)
e-mail: info@vanzelst.nl