Terug naar nieuwsoverzicht

 • Oprichtingsakte_KvK_Van_Zelst_1966_jubileum_55jaar_2021

  Van Zelst Elektromotoren 55 jaar!

  In 2021 vierde Van Zelst Elektromotoren zijn 55-jarig jubileum. Ons familiebedrijf werd in 1966 officieel opgericht door Albert en Janny van Zelst.

  Van Zelst Elektromotoren richtte zich in de jaren ’60 vooral op regionale bedrijven met productiemachines. De bedrijvigheid in het gebied De Langstraat, waartoe Sprang-Capelle behoort, bestond toen nog grotendeels uit productiebedrijven in de schoen- en lederindustrie. Maar elektromotoren vinden we natuurlijk overal. In de loop der jaren breidde zich daarom niet alleen het aantal sectoren uit waarvoor Van Zelst werkzaam is, maar ook het product- en dienstenaanbod.

  gevelbord_Van_Zelst_1965    Logo_55jaar_VanZelstElektromotoren

  Erik en Rob van Zelst

  In 2000 namen de broers Erik en Rob van Zelst het bedrijf over. Onder hun leiding ontwikkelde Van Zelst Elektromotoren zich onverminderd door. Om meer ruimte te creëren voor voorraden, reparatiegoederen, werkplaatsfaciliteiten en interne logistiek werd het pand in 2012 flink uitgebreid. Het oppervlak van werkplaats, magazijn en kantoor werd zelfs meer dan verdubbeld.

  Repareren en reviseren

  Steeds meer voorzieningen voor het optimaal repareren en reviseren van elektromotoren vonden hun weg naar de werkplaats. Zoals een uitbrandoven, spuitwand, kraanbaan, balanceerbank en de uitbreiding van de testopstelling voor elektromotoren en motorreductoren. Dat zorgt ervoor dat Van Zelst Elektromotoren alle werkzaamheden in eigen huis kan uitvoeren. Voor onze opdrachtgevers betekent dit nóg meer zekerheid en efficiency door samenwerking met een specialist die alle expertise van a tot z aan boord heeft.

  Kennis en ervaring

  Sinds het overlijden van broer en compagnon Erik in 2018 heeft Rob de algehele leiding over Van Zelst Elektromotoren. Daarbij bouwt hij op de kennis en ervaring die het bedrijf en het team samen hebben opgebouwd. Vanzelfsprekend houden technische ontwikkelingen niet op bij vandaag. In 2021 voert Van Zelst Elektromotoren onder andere enkele verdere verbeteringen door in de procesautomatisering. Denk bijvoorbeeld aan de interne track & trace tijdens reparatie en revisie.

  Benieuwd?

  Bent u verantwoordelijk voor het onderhoud van machines in uw onderneming en bent u benieuwd naar ons familiebedrijf van 55 jaar jong? Laten we dan kennismaken! Neem eens contact op met Van Zelst Elektromotoren.

  Deel dit bericht:

Interessant voor u:

Cindy Klijn: “Controle willen houden ligt in mijn aard”

Cindy Klijn: “Controle willen houden ligt in mijn aard”

Cindy Klijn is de financieel-administratieve kracht van Van Zelst Elektromotoren. Zij is sinds 2018 ... Lees meer >

Officieel voorraadhoudend servicepartner Rotor elektromotoren

Officieel voorraadhoudend servicepartner Rotor elektromotoren

Van Zelst Elektromotoren en Rotor werken al ruim 25 jaar samen. Op 20 juni 2023 is deze samenwerking... Lees meer >

William Verstappen: “Opdrachten perfect en volgens afspraak uitvoeren”

William Verstappen: “Opdrachten perfect en volgens afspraak uitvoeren”

De werkplaats is het kloppend hart van Van Zelst Elektromotoren, waar techniek, inkoop en verkoop sa... Lees meer >

Adresgegevens

Van Zelst Elektromotoren BV
Raadhuisstraat 14
5161 BH Sprang-Capelle

tel: +31(0)416-273408 (ook 24-uurs service)
e-mail: info@vanzelst.nl