Terug naar nieuwsoverzicht

 • Robert Brouwers - Van Zelst Elektromotoren - 0376

  Robert Brouwers: “Voor de meeste aanvragen hebben we direct een vervangende elektromotor in huis”

  Een defecte aandrijving zorgt voor stilstand. Dus als reparatie of revisie technisch of economisch niet haalbaar is, wil je een elektromotor, pomp of ventilator zo snel mogelijk laten vervangen door een nieuwe. Robert Brouwers is technisch productadviseur bij Van Zelst Elektromotoren. Deze specialist vindt het juiste vervangende product. Ook volgt hij de status van jouw revisie-opdracht.

  Jij zit het dichtst bij de telefoon?

  “De telefoon rinkelt meestal op mijn bureau. De meeste vragen hebben namelijk te maken met de planning van revisies en verkoopaanvragen. Met de klant neem ik de technische specificaties en de afmetingen door van de gewenste elektromotor, pomp of ventilator. Ook wanneer onze eigen reparatieafdeling onderdelen nodig heeft, bestel ik deze.”

  Heeft Van Zelst elektromotoren op voorraad?

  “Van Zelst beschikt over een groot magazijn met een uitgekiende voorraad elektromotoren, frequentieregelaars en onderdelen. Naast enkele occasions bestaat de voorraad uit gangbare nieuwe elektromotoren van uiteenlopende capaciteit. Daarmee hebben we voor de meeste aanvragen direct een vervangende elektromotor in huis. Als de defecte elektromotor een special betreft, vind ik het geschikte alternatief bij ons uitgebreide netwerk van producenten, importeurs en distributeurs.”

  Wie zijn jullie klanten?

  “Onze klanten zijn enerzijds machinebouwers en installateurs. Anderzijds leveren wij rechtstreeks aan eindklanten. Dit betreft onder andere grote fabrieken met een eigen technisch onderhoudsteam. Onze opdrachtgevers kiezen voor Van Zelst omdat onze service niet ophoudt bij de levering. Deze omvat namelijk ook inspectie, onderhoud en reparatie.”

  Hoe bevalt het werken bij Van Zelst?

  “Dat Van Zelst een eigentijds bedrijf is, maakt mijn technische functie extra aantrekkelijk. Bovendien heb ik veel contact met mensen, zowel met klanten als met collega’s. Soms is het hectisch. Want als een klant belt met een acute storing, moet je snel kunnen schakelen. Onze werkplaats en buitendienst beschikken geeelukkig over alle moderne middelen voor analyse, onderhoud, reparatie en revisie van elektromotoren en schakelkasten.”

  Hoe kun je reparaties voorkomen?

  “Onder andere door trillingsmetingen en inspecties op locatie brengen onze buitendienstmonteurs de conditie van de motor in beeld. Door vooruit te zien, kunnen we een revisie inplannen op een logisch moment, bijvoorbeeld tijdens een vakantieperiode. Dat voorkomt stilstand en zorgt voor continuïteit bij onze opdrachtgevers.”

  Deel dit bericht:

Interessant voor u:

Vacature: Chauffeur bij Van Zelst Aandrijftechniek

Vacature: Chauffeur bij Van Zelst Aandrijftechniek

Als Chauffeur bij Van Zelst Aandrijftechniek kom je overal. Je verzorgt de levering van elektromotor... Lees meer >

Ononderbroken productieproces dankzij tijdige revisie koelmotor

Ononderbroken productieproces dankzij tijdige revisie koelmotor

Voor bedrijven in de voedselverwerkende industrie is het een voorwaarde om op élk moment te voldoen ... Lees meer >

Ontdek Mechatronica bij Van Zelst Aandrijftechniek

Ontdek Mechatronica bij Van Zelst Aandrijftechniek

Bij Van Zelst Elektromotoren duik je in de fascinerende wereld van elektromotoren, elektronica en me... Lees meer >

Adresgegevens

Van Zelst Elektromotoren BV
Raadhuisstraat 14
5161 BH Sprang-Capelle

tel: +31(0)416-273408 (ook 24-uurs service)
e-mail: info@vanzelst.nl